2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Kitoks miestas

Dar vakar, važiuodama į Tigre, stebėjau, kaip keičiasi miestas su kiekvienu kilometru toldamas nuo centro. Centre mes pripratę prie šiukšlių ir betono, tokias Buenos Aires ir įsivaizduoju, nes kaskart gyvenu centre, ant betono ir šiukšlių. Ir štai vakar, toldama nuo centro, pamačiau, kaip atsiranda vis daugiau žalumos ir gražiai sutvarkytos aplinkos.
O šiandien turėjom progos ne pro traukinio langą pamatyti, o betarpiškai apsilankyti ne centriniame Buenos Aires rajone. Proga - rinkimai Lietuvoje, atlikti pilietinės pareigos nuvykome į Lietuvos ambasadą, kuri, beje, greitai bus panaikinta. Ambasada - Mendozos gatvėje, gražiame ramiame rajone, daug žalumos, žiedų, tvarkinga, visai kitoks miestas mei centre. Balsuotojos ambasadoje buvom ne vienos, prieš mus balsavo 90-metė išeivė iš Lietuvos su anūke, jau nebekalbančia lietuviškai. Po mūsų taip pat atėjo žmonių, taip kad lietuvių bei jų palikuonių Argentinoje yra.
Ambasados darbuotojas maloniai, tarp kitko, padėjo mums iškeisdamas banknotus į monetas kelionei autobusu, paaiškino kaip geriausia nukakti ten kur mums reikia. Tikrai malonus personalas.

Vakare, kaip negerai, dvi dominančios milongos tuo pačiu metu, Lujos ir Lo de Celia. Lujos ko gero šiuo metu geriausia milonga Buenos Airėse, mano supratimu. Bet dėl labai subjektyvių priežasčių patraukiau į Lo de Celia. Subjektyvi priežastis neapvylė, plius naujai rasti perliukai, plius ta jauki milongos aplinka, o kur dar puiki muzika, tikrai nevaranti namo, taip kad vakarą turėjau nuostabų. Murkiu iš pasitenkinimo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą