2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Šiaurė, I

Kelionė į Saltą ir jos apylinkes, atrodė, jau "nuplaukusi" dėl išsiveržusio vulkano, vis tik įvyko, t.y. Pradėjo vykti, šiek tiek pavėluotai, bet svarbu kad išskridom. Bandysiu aprašyti nedidelę, bet lauktą kelionę į Argentinos šiaurės vakarus. Rašymas jaučiu bus stichiškas ir kažin ar nuoseklus, rašysiu turėdama tam laiko ir jėgų, nes čia, Argentinoje, negalime pasigirti miego pertekliumi.
------------------
Sėdime lėktuve, skrendame į Saltą. Labai aiškaus veiksmų plano neturime, bandysime improvizuoti priklausomai nuo autobusų tvarkaraščių. Matome, kaip netoliese sėdinti turistų porelė uoliai studijuoja gidus, išsitraukiame knygelę ir mes.
-----------------
Atvykę į Saltą pradėjome įgyvendinti planą A: apžiūrėti Saltą ir pabandyti dar iki vakaro nuvažiuoti iki Purmamarcos, kad sekančią dieną jau galėtume keliauti po kalnų miestelius ir kalnus. Susirinkome autobusų tvarkaraščius. Ir maždaug po pusvalandžio jau pakeitėme planą A į planą B nusipirkdamos vietinėje agentūrėlėje dviejų dienų turą per visas mums rūpimas vietas ir dar daugiau, bei uz prieinama kaina. Turint nedaug laiko ir daug norų, ko gero tai ne blogiausia iseitis.
Apžiūrėję miestą, pakilę gondola į kalną virš miesto, Ilsimes hostelyje. Aplinkui pokši vyno buteliu kamščiai, reikės ir mums atsikimšti, nusipirkome Saltos regiono balto vyno, nes taip prisakė Pedro, sakė, Saltoje gaminamas geras baltasis vynas.
-----------------
Už kartoninės hostelio sienos kažkas brazgina gitarą, gurkšnojame vyną, plepam apie tango, nuo kurio nepabėgsi, o ir nesinori pasislėpti.
Atostogos :)

1 komentaras:

  1. Ramune,
    kai pamatai Tavo nuotraukoje Salto bažnyčios fragmentą, kurioje matosi korintiškas kapitelis, supranti, kad graikų kultūra (tame tarpe ir architektūra) įtakojo ne tik visą Europos kultūrą, bet ir viso pasaulio...
    Kažkur Anduose, ... tarp druskožemių, kondorų ir indėnų ...

    Arvydas

    AtsakytiPanaikinti