2011 m. spalio 11 d., antradienis

BA, spalio 10. Tres lituanas

Vakar buvome San Telme. Ten sekmadieniais vyksta turgelis, visa Defenso gatvė primena mūsų Kaziuko mugę. Kol praėjome visą, žiū, jau ir laiko kaip nebūta.
Vakariniuose planuose buvo 2 milongos, tiesą sakant nežinau tiksliai kodėl ėjome į pirmą, na, bet nuėjom. Tai berods nauja milonga, Lujos, ankstyva, nuo 18 val. Viskas su ta milonga tvarkoj, bet vyrai mums pasirodė ko tai labai jau išrankūs (nors nepasakyčiau kad būtų buvę kokie nors ypatinguoliai), neturėjome noro ir laiko juos jaukintis, o ir laikas spaudė skubėti į sekančią milongą, tai ir neužtrukome ilgai. Gal tai pasirodė ir kiek arogantiška, kai tres lituanas išdidžiai pakilo nuo staliuko pačiame milongos įkarštyje, palikdamos milongos šeimininkę atvipusiu žandikauliu, na, bet toks jau buvo mūsų planas.
Numigravome į Lo de Celia. Ir bent jau aš pasijutau kaip namo pargrįžusi. Įkišam galvą pažiūrėti, o ten, jergutėliau, žmonių tiršta. Tuoj prisistatė šeimininkė, didžiai susijaudinusi ėmė ieškoti mums vietos, "išbarė" mus motiniškai, kodėl taip vėlai atėjom, paskui labai draugiškai pasivijo mane kasininkas su pamiršta pasiimti grąža, tai pat linksmai išbarė. Toks jausmas, kas esame ten laukiamos ir globojamos. Tikrai labai šilta naminė atmosfera, draugiški žmonės.
Pataikėme ateiti tiesiai ant chacareros. Akių neslėpiau, ir buvau pakviesta simpatiško džentelmeno. Jėga, patinka šokti chacarerą Argentinoj!
Kaip ir buvo planuota, milongoje sutikome Pedro, rūpestingas mokytojas turėjo planą "parodyti" mus, tik kad panašu, jog to visai nereikia, jam pačiam teko nepražiopsoti išsikviesti mus, o su Goda tai ir iš anksto rezervuotis tandą :) Iš tiesų tai didžiulė laimė pašokti su tokiu milongueru, savo tango gyvenimo pradžioje net nebūčiau išdrįsus pagalvoti kad kada nors teks šokti su tokiais tobulais žmonėmis. Vertinu tai ir dėkoju likimui.
Milongoje ar tik ne vienintelės gringos buvome, jei argentinietį iš Mendozos ir ketvirtus metus BA gyvenantį ispaną užskaitysim už vietinius.
Žodžiu, vakaras buvo mielas, norėjosi sustabdyti akimirką.

----------------
Šiandien ryte atėjo Laura mokyti mus ispanų kalbos. Visos trys klusniai hablinom. Gavom namų darbų, vaje, kada juos reiks padaryt.
Vienoje milongoje senas buenosairietis sako man, jei važinėjam i BA šokti tango, būtinai turime išmokti kalbą. Bet visai ne dėl to, kad su jais susišnekėtume, šokti galima ir be žodžių. Kalba reikalinga, kad suprastume dainų zodžius. Tikrai, matosi, kaip jiems svarbu muzika, kaip įsijautę yra į dainas. Baisu, pagalvojau, kaip formaliai mes atšokam, visai nežinodami kokie jausmai išdainuoti tose dainose.
Tos pastabos įkvėpta nusipirkau tango dainų tekstų knygą. Gal kada pavyks suprasti.
-----------------
Buvau pamokoje pas Alicia Pons. Pasakė naudingų man pastabų. Sutarta dėl dar vienos pamokos, ir, galvoju, gal man jau užteks šiam kartui, nes tai, ką pasakė, išgirsti nepakanka, kol visa tai įeis į kūną, turi praeiti laiko. Kas iš to, jei lakstysiu iš pamokos į pamoką, kolekcionuodama mokytojų vardus, ir galų gale nieko iš to neliks. Geriau įsiklausysiu į tas kelias pastabas ir nuolat galvosiu apie tai iki kitos kelionės į BsAs, jei pavyks padaryti, tai, ką man pasakė, manau, tapsiu geresnė. Tango kūnas negali pasidaryti geresniu staiga, jis gerėja palaipsniui, ir nereikia turėti iliuzijų, kad jei nueisiu čia į 50 pamokų, grįšiu namo šokanti kaip deivė. Čia jau tokia mano tinginio filosofija :)
--------------------
Atvyko mūsų namų šeimininkas, su mergina. Jau anksčiau buvo įtarimų, kad jis keistokas, bet dabar, kai susitikom, keistenybės - kaip ant delno. Net du kartus, dar prieš mums atvykstant siuntė namų elgesio taisykles. Kai susitikome gyvai, padvelkė nuo jo šalčiu. Nuo jo merginos - taip pat. Dar neteko matyti, kad tango žmonės būtų tokie nedraugiški. Linksmiausia buvo šiandien gauti emailą su nurodymu ispanų pamokų virtuvėje nedaryti. Ką gi, eisim į miegamąjį. Na bet keista, kai būdamas šalia dar ir emailus rašinėja.
Bet užtai pačia gyvenama vieta esame labai patenkintos. Miesto centre, kambariai po keliais užraktais
-----------------------
Sutikau Kongreso aikštėje auksaspalvį retriverį, kurį man regis fotografavau pernai toje pačioje vietoje.
------------------------
Šiandien milonga - "El Maipu" La Nacional klube. Į šią milomgą rekomemdavo eiti ne vienas vietinis, tai daug ir nesirinkome. Susivalgė visai skaniai, kad nebesinorėjo eiti pratęsti nakties kitur.
Nufilmavau vieną šokį. Kad parodytume, kaip ilgai čia nepradeda šokti užgrojus muzikai.
Chacarera šokau su tuo pačiu džentelmenu iš vakarykštės milongos. Keista, milonga didelė, žmonių daugybė, kur ten visus sužiūrėsi, bet po to šokant jau tango ne vienas pakomentavo pastebėję, jog šoku chacarera. Tiek to, ne tokios mes jau nepastebimos, jautėsi, kad esame apšnekamos kaip trys lietuvės. Milongos šeimininkas dar ir fotografavo mus :)))
Goda po vienos tandos atsisėdo "sugniuždyta australiečio", nepasidomėjau kaip jis atrodo. Šoku paskui su vienu na visai geru vyruku, gavusios tokį pas mus alptume nuo gero šokėjo. Bet galvoju, kažkas vis tik ne taip. Po energingo boleo, po jo iškart sekusios volcados, ir galų gale užmintos kojos paklausiau iš kur jis. Iš Australijos...
Paskutinė tanda buvo su tokiu "seneliu". Žmogui ne mažiau 80, atrodo, eini iš pagarbos žilam plaukui, ir kaip galima apsirikti! Nusprendžiau, kad ta tanda jau gali būti paskutinė :)))

Pabandysiu dar pamokas paruošti, ir bus labanakt...

2 komentarai:

  1. geras "senelis" :)
    Na va, Lo de Celia pasirodo yra visai faina...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu skaityti! Kaip faina, kad randi laiko pasidalinti įspūdžiais :)

    AtsakytiPanaikinti