2014 m. gegužės 27 d., antradienis

Kas dirba milongoje

Milongos BsAs (kaip ir visur kitur) savaime nevyksta. Jomis rūpinamasi.
Norėčiau įvardinti pagrindinius veikėjus. Jų, neabejoju, yra ir daugiau, bet paminėsiu tik labiausiai matomus.

1. Be abejo, organizatoriai. Visuose skelbimuose nurodoma kas milongą organizuoja, dažniausiai tai du žmonės, bet nebūtinai. Organizatorių elgesys dalinai nulemia milongos braižą ir besilankančius  žmones. Pavyzdžiui, kontraversiškas yra Cahirulo organizatorius. Daug kas jo nemėgsta ir dėl to neina į jo milongą. Antra vertus, milonga surenka gerus šokėjus, ir tai masina kitų, su žemesniu šokimo lygiu, milongų geresnius šokėjus, jiems matyt norisi "išplaukti į geresnius vandenis". Kaip jiems tai sekasi, ne šio rašinėlio tema, bet faktas tas, kad bandant įsitvirtinti aukštesnio šokimo lygio bendruomenėje, vis tik ateinama ir į nemėgstamo žmogaus organizuojamą milongą.
Įvairių milongų organizatoriai palaiko vieni kitus, lankydamiesi vieni kitų milongose. Be praktinės naudos - organizatoriai ramiai pasišokti gali ne savo milongose, nes savose juk reikia rūpintis viskuo - yra matyt ir paprastučiai sandoriai. Per milongų skelbimų/loterijų pertraukas pristatomi visi svarbesni milongos dalyviai, tame tarpe ir kitų milongų organizatoriai, informuojant kur ir kada vyksta jų milongos.

2. DJ. Kiekviena milonga turi savo pastovų DJ. Tiesą sakant, DJ yra mažiau nei milongų, vienas DJ gali dirbti keliose milongose. DJ darbas gerbiamas, tačiau nėra pernelyg aptarinėjamas ar kaip nors sureikšminamas. Tiesa, prieš savaitę, nustebau, kai po visiems patikusios netikėtos tandos (buvo vėlyvas D'Arienzo) žmonės paplojo, tai reiškinys, dažnas Europoje, bet tik ne ne BsAs.

3. Ir - padavėjai. Iš tiesų tai būtent juos norint paminėti ir gimė šis rašinukas. BsAs milongų padavėjai yra atskira žmonijos rūšis, ir labai svarbi! Jie kitokie nei įprastų restoranų padavėjai. Visų pirma, kiekvienas paprastas restoranas turi savus padavėjus, mums savaime suprantama, kad jei jau įsidarbinai kokiame nors restorane padavėju, tai jame ir dirbsi. Su milongse dirbančiais padavėjais yra kitaip. Čia padavėjus turi ne klubas, o milongos, nors tai nėra griežtai apibrėžta, sakyčiau, yra tam tikras skaičius "milonginių" padavėjų, kuriuos dalijasi įvairios milongos. Ta pati milonga, skirtingomis savaitės dienomis vykstanti skirtingose vietose, su savimi "gabenasi" ir padavėjus. Padavėjai yra suprantantys kas yra milonga ir ką joje žmonės veikia. Supratingas padavėjas nepuls aptarnauti kliento cortinos metu, ir, kas idomu, milongų padavėjai pasiduoda cabaceinimui! Be to, padavėjai jaučiasi atsakingi už milongos svečių priėmimą ne ką mažiau nei organizatoriai - palabina, o žiū, kartais ir bučkį duoda. Nekalbu jau apie tai, kad prisimena žmones. Pavyzdžiui, atėjus į Plaza Bohemia žiūriu - ogi iš tolo man sveikindamasi mojuoja padavėja, kuri prieš dieną mane aptarnavo Obelisco Tango. Neabejoju, kad daugelis iš tų padavėjų yra ir tiesiogiai susiję su tango, t.y. šokantys. Yra, pavyzdžiui, vienas toks daugiafunkcinis vyrukas. Lo De Celijoje jis dirba padavėju, bent jau trečiadienį. Penktadienį Obeliske dirba žmonių sodintoju (dar viena pareiga, bet anaiptol ne visos milongos turi savus sodintojus, dažniausiai pasodona organizatoriai), o sekmadienį ir ketvirtadienį jau ateina pašokti pats į El Beso. Negaliu pamiršti seniai matyto vaizdo, kaip jau pasibaigus milongai, vienas iš užsilikusių milonguerų ėmė ir pašokdino padavėją, su visa prijuoste :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą