2018 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Speigas ateina


Atvažiuoju čia vis tokiu laiku, kai šilumos per daug nebūna. Štai ir dabar – ruduo. Bet visai neblogas, užvakar netgi virš 30 laipsnių driokstelėjo. O štai vakar staiga drastiškai atšalo, iki 19 laipsnių nusirito temperatūra. Žmonės akimirksniu sulindo į dygsniuotas striukes, apsikaišė šalikais, net šunis aprengė. Na išties, naktį plikomis blauzdomis iš milongos grįžti gal ir kiek vėsoka.
O štai žmonių santykiuose šalta turbūt niekada nebūna. Aplankiau namo administraciją dėl mokesčių, kruopščiai prieš tai paruošusi pamokas ir atsinešusi įrodymus, kad sąskaitose klaida velkasi. Bendrauti teko su jaunu ir gražiu vaikinu. Tuos skaičius jam suprasti matėsi einasi sunkiai. Vartė savo knygas, vartė, netgi mano skaičių rado, ir vis tiek mačiau, kad kažkoks pasimetęs, gal nežinojo ką padaryti, kad klaidos neliktų. Galiausiai užvedė kalbą apie Lietuvą, klausinėjo, ar gražu, pasigyrė, kad žino, kur ta Lietuva yra, papasakojo, kur pats Europoje yra buvęs. Taip šiltai, nuoširdžiai... Bet, sakau, labai prašau, ištaisykit klaidą ir pasistenkit daugiau nedaryti. O jei darysit, tai ką gi, bendrausim emailais. Nudžiugo – taip taip, sako, būtinai rašykite. Esu tikra, kad klaidos sąskaitose bus, ir kad teks rašyti laiškus...
...
Pasiekiau tokią brandą, kad į milongas nebeinu kasdien. Gal su žinojimu, kad esu čia ne paskutinį kartą, ateina ramybė. Štai vakar po ypatingai geros milongos tiesiog nusikaltimas būtų užmušti tą gerą jausmą nauju scenarijumi. O ir pamiegoti kartais norisi daugiau, t.y. normailiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą