2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Nesimetrija

Jokia tai naujena, tačiau pastaruoju metu su šypsena stebiu plunksnų kedenimo ceremonijas. Smagu suvokti, kokie tai vis tik biologiniai padarai esame.

Žinoma, aš apie plunksnų kedenimą tango bendruomenėje.

Gražu pažiūrėti, kai į praktikas, milongas ateina nauja mergina. Naujos dailios būtybės pasirodymas vyrams neabejotinai pažadina pedagoginį talentą. Jie tampa guru naujokei klaidžiose tango bendruomenės džiunglėse, mergina išpūtusi susižavėjusias akis viską greitai ima domėn ir netrukus  tampa prakutusia tanguera. Milongose naujokė negali skųstis populiarumo stoka, ir šokio patirties akivaizdus trūkumas  visai netrukdo :)  Taigi, kaip žinia, vyro nesąmoningas noras būti pranašesniu už moterį, bent šioje gyvenimo srityje pabūti jos globėju čia suvaidina labai teigiamą vaidmenį.

O, kad visi šie guru būtų tokie dėmesingi ir naujokams vyrams! Deja, deja...  Pastebėjau, kad nauji vyrai po vieną nepasirodo. Paprastai jie atsiranda poroje. Su dama. Taip pat naujoke. Kurios auklėjimo nedelsiant imasi pedagoginio įkvėpimo pagauti šaunieji guru. Atėjusiam naujam vyrukui, manau, turėtų pradėtis darytis nuobodu. Arba baisu. Gal net pavydu, nes tokioje situacijoje jis neturi jokio konkurencinio pranašumo. Teko kadaise stebėti vieną simpatiška jaunuolių porelę. Mergina nedelsiant tapo aktyviai šokdinama. O vyrukas taip ir liko susigūžęs ant atsarginių suolelio. Taip ir dingo jis.


Galima iškart paklausti - o kodėl mes, moterys, nesiimam globoti naujoko? Che-che...  Na taip, mes irgi mokam plunksneles kedenti. Tik paprastai ne prieš slebizavojančius. Tokia tad karti tiesa. Beje, net moksliniai tyrimai sako, kad moterys linkusios "nukrypti į kairę", ir itin linkusios į juodaplaukius svetimšalius :)  (nejučia prisiminiau vis gausiau užklystančius į proginius tango renginius italus, įsivaizduoju, čia jiems tikros aukso kasyklos...). Bet kad ir kaip blizgėtų akutės besižvalgant į atvykėlius, viena sąlyga griežta ir negailestinga - jos krypsta tik į gerai šokančius. Taip tad ir turime: vyrus traukia bejėgės naujokės, moteris - gerai šokantys vyrai, ir šioje schemoje nėra vietos naujokui vyrui.

Koks moralas? Galima būtų sugalvoti, bet patylėsiu. Moralą ir išvadas kiekvienas gali sugalvoti sau. Apsiribosiu tik šia įžvalga, bylojančia apie tango bendruomenės moteriškos dalies lengvą augimą ir oijoj kaip komplikuotą vyrų tangėjimą. Nes mes, moterys, mieliau žiūrime į prakutusius, o prakutusiems matyt labiau patinka būti "pagrindiniu kiemo gaujos vadu".

----------------

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą