2013 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

Apie kortas ir kaip gerai kai jų nereikia

Šiandieninė mintis blykstelėjo netikėtai, eis ir praeis, pagalvojau, reikia užsirašyti.
Rengiausi šįvakar į milongą. Kaip visuomet ilgai, taip jau visuomet būna, iš pradžių galvoju vienaip rengtis, paskui persigalvoju, žiū, kol išeinu iš namų, pakeičiu keliskart apdarus.
Kadangi jau prasidėjo Jūrmalos festivalis, tuoj ir pati važiuosiu ten, netyčia palyginau tą jausmą, kuriuo gyvenu rengdamasi į milongą. Manau, ne tik man tai būdinga.
Pamenu tuos laikus, kai festivaliai būdavo dar tik prasidėję, kai nutikdavo gyventi būriais, būriais eiti į milongas, moteriškoji kompanijos dalis mėgdavome apsikeisti nuomonėmis ir draugiškais patarimais dėl aprangos. "Šiandien eisiu su ta ar ana suknele", "A, tada aš štai tokia", ir. t.t.  Kam tai? Na, žinoma, norime atrodyti gražiai. Bet kur kas svarbiau, norime, kad nepažįstamų žmonių minioje būtume pastebėtos. Pastebėtos tam, kad būtume pašokdintos. Šįvakar traukiu štai tokią kortą. Lagamine tų kortų daugiau nei milongų. Pasirenki reikalingiausią pagal situaciją. Visai kaip kortų žaidime. O tūzas paprastai saugomas pagrindinei "grand" milongai. Šiokia tokia bėda, kad nežinai kokias kortas mestels kitos.  Atsimenu, kartą festivalinėje milongoje dominavo raudonos suknelės, hmmm.... panašu, kad prašovė tos, kurių koziriai buvo raudoni :) Ką padarysi, kortuojant irgi nežinai kada kas ką ištrauks.
Ir taip nebūtinai festivaliuose. Taip visur, kur eini į nepažįstamų žmonių erdvę. Tam, kad tave pastebėtų, reikia patraukliai atrodyti. Stengiesi atrodyti gerai, kad tave pamatytų ir pakviestų šokiui. Nes kai nežino kaip šoki, tai žiūri į suknelę, plaukus ir t.t.
Tai štai lėtai rengiausi į mūsų mažytę milongą, šiandien itin mažytę, nes daug kas jau išvažiavo į festivalį. Bet vis tiek rengiausi kaip visuomet lėtai ir ilgai. Ir pagalvojau, kaip gerai, einu ten, kur mane visi pažįsta, ir kviečia šokti todėl, kad, viliuosi, patinka su manimi šokti. Sakysit, tai kam puoštis? Nagi todėl, kad tiesiog noriu patikti tiems, kurie su manimi šoka nepriklausomai nuo to, kokia mano suknelė. Noriu patikti tiek vyrams, tiek moterims, kaip kad žmonės puošiasi eidami į teatrą, nes tai yra šventė. Be jokio streso ir galvojimo kada tą tūzą traukti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą