2011 m. spalio 25 d., antradienis

BA, spalio 24. Selektyvumas

Parvilkau skaudančias pėdas namo ir paguldžiau jas į lovą.
Jau pradedu verkti Argentinos.

Šiandien - Gricel.
O iki to - gan mokslinga diena, be isapnų, turėjau dvi tango pamokas, pas Moniką Paz ir mūsų buto šeimininką. Monikos paprašiau paaiškinti kas yra kandencija. Tai ir šokom su ir be jos. Gal ir supratau...
Milonga - viena geriausių per visą čia būtą laiką. Atvykau gan anksti, ir viena pirmų tandų buvo eee ... gal ne tiek bloga kiek keista, šokant su kriokiančiu (dainuojančiu) vos pakrutančiu dėde. Nusprendžiau būti selektyvia. Tokio sprendimo pasekmė buvo iš pradžių beveik nešokimas, bet paskui, prisirinkus daugiau šokėjų, o tuo pačiu ir gerų, viskas susireguliavo ir turėjau nuostabų vakarą. Prisiminiau dar vieną practimilonguero praktikoje sužinotą tiesą, kad nėra limito kiek galima šokti tandų su tuo pačiu partneriu (nepadoru tik šokti tandas paeiliui, būtina daryti pertraukas), tokios tiesos inspiruota leidau kviesti mane mano "tangosantechnikui" kiek tik norėjo, net nebeskaičiavau kiek tandų, milongai besibaiginėjant liko "patys tie" šokėjai, tandos viena už kitą geresnės, mmmm... Seniai esu sau pastebėjus, kad gale būna pats smagumas.
Vienas, pakvietęs Pugliesijaus, pasiguodė, kad labai mėgsta Pugliese, o moterys masiškai atsisakė su juo šokti, esą, per sunku, tanda buvo nebloga, vis tik tam pugliesijaus gerbėjui mano nuomone kiek trūko emocinio parako. Taigi, matyt pašokau su damų selektyvumo atfiltruotu elementu.
Gero tango pakylėta leidau pakviesti mane droviam jaunuoliui anglui, ir nieko, nesugadino Gricel tango torto.

Prie mūsų staliuko sėdėjo simpatiška garbaus amžiaus dama iš Kopenhagos. Papasakojo nusivylusi tangu Kopenhagoje, atvyko čia vienui viena, pusantro mėnesio, ir čia jaučiasi puikiai. BA terapija :)

Čia milongose madinga gerti šampaną. Nusprendžiau ir aš bent kartą pasiimti taurę, Goda nesvarsčiusi prisijungė, taigi, vakaras buvo "pagal pilną programą" ir labai patiko :)
Miniu tik Godą. Editą palikom sirgti lovoje. Perspėjimas planuojantiems kelionę į BsAs: grūdinkitės, o jei sveikata nepataisomai silpna, gal iš viso nereikia važiuoti, nes tangoatostogos gali nugulti į ligos patalą, čia tiek visokių vėjų vėjelių ir temperatūrų skirtumų, kad jautresnės sveikatos žmogui gali būti prastai.

---------------
Paskutines dienas norisi atsišokti nepadoriai daug. Bandysim, kad tik kojos atlaikytų...

2 komentarai:

  1. Ramune,
    padaryk, prašau, šokių salių ventiliacijos studiją. Taip kaip BsAs su salių ventiliavimu, tvankumu ir vedinimu ???

    Arvydas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokia čia studija, ir taip aišku: ventiliacia visur puiki, tokia puiki, kad kai kur net staltiesės nuo vėjo kilnojasi, tvankumo jokio, o kondicionavims toks, kad kartais ir šalį ant pečių reikia užsimesti

    AtsakytiPanaikinti