2020 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Įklimpę pauzėje

 Plūduriuodama liūdesyje pagalvojau – o juk šiais metais kaip tik sukanka 10 metų, kaip važinėju į Buenos Aires. Prieš 10 metų, spalį, pirmą kartą vienui viena leidausi į stebuklingą kelionę, netapusią man vienkartine, atvirkščiai, ilgainiui BA virto man antraisiais namais.

Dabar pasaulis giliai įklimpęs coronos liūne, ir jau niekas nebegali nei žinoti, nei svajoti, kiek dar ilgai tas truks.

Pradžioje viskas atrodė lyg nuotykis. Atėjo, ir praeis. Nepraeinant, buvo visokiausių jausmų – ir neigimo, ir smalsaus stebėjimo, ir nevilties...  Pastarosios su laiku vis daugiau.

Galima būtų sakyti, nematei, vaikeli, karo. Nemačiau. Bet šita kova, net ne kova, labai keista ir sekinanti moraliai. Priešo armija didelė, bet nematoma, o kova – tai ne kova, o tūnojimas pasislėpus. Kova – ne veiksmas, o slėpynės.

Daiktinė gyvenimo dalis supaprastėjo iki šlepečių. Pamiegoti – pavalgyti – dirbtidirbtidirbti –kartais_parduotuvė – ir vėl tas pats. Keičiantis sezonui, pakilnoju drabužius – ką išraukiu, ką paslepiu, bet tiesa ta, kad realiai užtenka tų kelių skurlių. Dirbu iš namų, tad visą laiką namie. Nepaprastai pasisekė, kad dalis namų – Labanoro miškuose, tad fiziniai rėmai ne tokie jau varginantys.

Prasidėjus karantinams, kas reiškė milongų užsidarymą, praošus pirmųjų ašarų pakalnėms,  kažkas įkūrė FB grupę „Ką veikiu, kai nešoku tango“. Grupė mikliai tapo didžiule. Pradžioje buvo daug entuziazmo, daug smagių išradingų žinučių. Kuo toliau, tuo rečiau. Ilgainiui žmogus apsipranti su užklupusiu nepatogumu. Neabejoju, kad nemažai taip ir liks apsipratusiais su gyvenimu be tango. Taip pat neabejoju, kad viskam pasibaigus, tango gyvenimas Europoje atgis. Kur kas neramiau dėl tango BA. Čia tango laikosi didele dalimi ant tango industrijos, kuri dabar stipriai pakirsta. Geras pusmetis kaip milongos uždarytos. Milongų DJ‘ai – be darbo, turint omenyje, kad daugelis jų tik iš to gyveno,  skamba liūdnai. Tas pats ir su milongų organizatoriais. Man Praktikos MU uždarymas reiškia tik emocinę netektį, pajamų tai nekeičia. BA milongų organizatoriams, DJ‘ams, padavėjams tai reiškia darbo netekimą.

Nemažai BA milongų tęsia aktyvumą socialiniuose tinkluose, įprastu milongos laiku kviesdamos prisijungti į virtualią „milongą“. Kviečiami tų milongų DJ‘ai, kurie  leidžia muziką, bendraujama, diskutuojama. Šioks toks gyvasties palaikymas.

Netgi kai kas tango pamokas transliuoja. Tiesą sakant, besimokantiems visuose pasaulio kampeliuose puiki proga. Įsijungi feisbuką ir gali pažiūrėti tango pamoką tiesiai iš BA. Labai autentiška ir nieko nekainuoja J.

Šviesos tunelio gale dar nematyti, bet ji tikrai bus - ir šviesa, ir tunelio galas. Tik nežinia, ką rasime išlindę iš to tunelio, o ir kokie patys būsime.

Bet būsime, ir tai svarbiausia. Tango virusui vakcinos nėra, o ir nereikia.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą