2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Tikrinuosi savo vertę


Kai Paryžiaus oro uoste laukdama savo skrydžio slampinėjau šalia prabangių parduotuvių, negalėjo nekristi į akį faktas, kad absoliuti dauguma tų parduotuvių, o ypač kosmetikos, klientūros yra azijietės. Vienos jų parduotuves užplūdusios, o kelias aptikau tualete įnikusias į veido SPA ritualą (kaukės, masažas...). Azijietės – gražuolės, bet prigimtinio grožio akivaizdžiai nepakanka, ties tuo dar ir reikia dirbti. Ir čia prisiminiau juokais pasakytą vienos pažįstamos, doros 3 vaikų mamos ir žmonos, paaiškinimą, kodėl taip dailiai išsipuošusi mini sijonu į darbą: „Kartais reikia pasitikrinti savo vertę rinkoje“. Tikra teisybė! Reikia būti visiška nuobodyla, kad būtum abejinga vyrų dėmesiui. Net jei ir  neturi jokių tikslų tuo klausimu, visuomet smalsu pasitikrinti "kaip kimba" :)
Mano rašliavos – apie tango,  todėl pamažu link ten ir lenkiu. Tango pasaulyje ta vertė - labai svarbi. Plika akimi matoma tavo vertės išraiška yra tai, kiek esi geidžiama(s) šokių aikštelėje. Tačiau ne viskas čia taip paprasta. O ir kodėl turėtų būti, tango šokis – nelengvai įkandamas, tai ir viskas, kas apie jį sukasi – netriviaalu.
Na žinoma, paprasčiausia būtų pasakyti, kad kuo geriau šoki, tuo esi vertingesnis. Vyrams to gal ir pakanka. Beveik. Nes jei prastai šoki, tai jau ir kostiumas nepadės. Kostiumai, beje, BA jau beveik baigia išeiti iš mados. Gaila. Bet matyt jokios vertės jie nebeduoda...
Moterims gerai šokti retai kada pakanka. Be jokios abejonės, jaunystė ir gražus įpakavimas taškų gerokai prideda.  Yra ir daugiau dalykų, ne taip matomų. Ar esi potenciali „milongos pratęsimui“. O gal net būtų galima, jei esi užsienietė, tave vesti ir į Europą ar Ameriką išvažiuoti, va čia tai labai daug taškų. Ar esi potenciali pamokų užsakovė, pageidautina privačių. O gal reikia „taxi dancerio“? Visi  šie dalykai moterų vertę kelia, bent trumpam, kol išaiškėja kiek ten to potencialo.
Taigi, nesvarbu kelintą kartą ar dešimtį kartų atvažiuoji į BA, visuomet smalsu nueiti į milongą „pasitikrinti savo vertės“.
Nueinu į „Barajando“ Lo de Celia klube, kur šoka senukai. Mano vertė, o su ja kartu ir savivertė – padebesiuose. Svarbu tik suspėti laiku pasišalinti, kol nepradėjo pirštis. Beje, nežiūrint senyvo amžiaus publikos, ten būti labai miela, tie žmonės tokie nuoširdūs!
Nueinu, žinoma, į Cachirulo. Jaunų merginų minioje mano etiketė nublanksta kaip mat. Jaunystės neturiu, gerai šoka čia visi, „vakarienių“ nepasirašau, taxi dancerių ir mokytojų nesamdau. Nepaisant žiaurių sąlygų, turiu kartais didesnį, kartais mažesnį manęs mylėtojų ratelį, leidžiantį nepasijusti palikta ant apatinės lentynos. O ir milongos šeimininkai rodo pagarbą ir nenukiša manęs bet kur.
Vienas neplanuotas vertės pasitikrinimas man įvyko pamokoje. Atėjau į grupinę garbios milongueros pamoką be poros, bet, kaip čia įprasta, tie dalykai susidėlioja labai natūraliai. Sustojau į porą su arčiausiai pasipainiojusiu jaunuoliu. Jaunuolis pasitaikė gerai šokantis, panašu, kad mudu viens kitam visai tikome „staklių vaidmeniui“. Dar pasiplepant paaiškėjo, kad jis studijuoja BA šokio pedagogiką, taigi, profesionalas. Kuo toliau, tuo labiau susišokome, o mokytoja mus vis gyrė. Galiausiai šokant paskutinį tango, pasirodo, mokytoja idėmiai stebėjo mane, finale labai išgyrė, o bet svarbiausia – didžiausias malonumas buvo pamatyti koks laimingas buvo vaikinas, na, lyg vaikas, kalėdų dovaną gavęs. Po pamokos milongoje teko maloniai priiminėti kvietimus tandoms :) Tą vakarą buvau deficitinė prekė.
Paporinau čia labiau iš moters pozicijos. Bet daug kas tinka ir vyrams, manau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą