2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Penktadienių netikėtumai



Jau pora metų kaip penktadienis yra neaiški diena, nėra įkvepiančių milongų, ir jei reiktų pasirinkti savaitės dieną poilsiui be milongos, tai rinkčiausi penktadienį. Bet praeitą penktadienį nenuvylė Elsita. O šį nusprendžiau patikrinti iki šiol lankytą Milonga de Bs As (Obelisco tango). Visi ko klausiau, sakė, kad milonga ne kokia, tai nieko gero ir nesitikėjau. Na, pasirodo svarbiausia lūkesčių kartelės neužkelti aukštai :)  Pradžia aišku nieko gero nežadėjo, nors milonga pilnutėlė, bet pažįstamų visai nedaug , atsargiai pradėjau dairytis su kuo būtų galima pašokti. Pradėjau aišku nuo tų kelių buvusių senų meilių ir šiaip negausių pažįstamų. O paskui kažkaip netyčia traukinys ir pavažiavo taip, kad į pabaigą kojos nebelaikė. Sunku suprasti tą fenomeną – žmonių masė tokia lyg ir neišraiškinga, bet rezultatas toks, kad pašokta buvo pilnavertiškai ir tiek daug, kad pabaigoje jau kojos atsisakė. Dar stalo kaimynes dvi kuklias naujazelandietes (ko tai čia jau antrą naujazelandiečių porciją sutinku) išmokiau gerti šampaną, tai milongos pabaiga tapo visai smagi. O kas nuostabiausia, atradau ne vieną puikų šokėją.
Yra vienas dalykas, dėl kurio verta ateiti į šią milongą – tai muzika. DJ-jauja čia, kadangi milonga labai ilga, net du DJ: mano vienas mėgstamiausių Dany Borelly ir Vivi La Falce.  Dany muzika patiko kaip visuomet, tik nuvylė tai, kad pakeitė kortiną. Turėjo jis tokį vežantį motyvą, kurį naudojo kaip kortiną visuomet, tai buvo jo lyg vizitinė kortelė. Ką padarysi, matyt jam pačiam jau nusibodo.  O Vivi padavė pliūpsnį energijos. Čia , BSAs, ir taip energijos netrūksta, milongose karaliauja Troilo, Tanturi ir pan., bet Vivi ypatingai nesicackina. Pamenu kartą ji grojo encuentro Europoje, kur teko būti. Buvo krūva nepatenkintų žmonių dėl muzikos – nepakėlė tokios energijos, o man vien tik džiaugsmas, juk kvepia Buenos Airėmis!  Šianakt milongoje niekas nė necyptelėjo gavus energingą D‘Arienzo tandą, paskui greitos milongos, na o toliau Pugliesie. Šoko visi kaip bitutės, pilnutėlė aikštelė.
Kas žino, iš dalies gal ir ta muzika kalta, kad  iš milongos išėjau pakylėta. Na gerai, galima viską sudėti į krūvą: gera muzika plius netikėtai rasti geri šokėjai plius šampanas.
Kai smegenys persunktos tango garsais, mėgstu, kaip jau pernai pradėjau, pėstute pareiti namo. Iki Congreso 10 blokų, paskui dar Rivadavia kokie 3 ar 4 blokai, ir jau namie.  Patinka vaikščioti miestu naktį, neįtikėtina, bet 3 valandą nakties miestas ganėtinai gyvas. Truputį paėėjus nuo Obelisco tango yra restoranas pavadinimu „Gardel“, taigi, 3-čią nakties jis pilnas valgančių žmonių. Toliau, kitame restorane irgi, žiūriu, valgo.  Vienoje vietoje vyksta statybos darbai. Zuja taksi ir kitokios mašinos. Praeinu pro gatvėje miegantį varguolį. Kažkoks valkatėlė paprašo pinigų, bet atsakau kad neturiu (ir tai beveik tiesa).
Labanakt, mano Mieste.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą